Українська діаспора в США підключилася до просування санкцій проти РФ у Конгресі

Українська діаспора в США підключилася до просування санкцій проти РФ у Конгресі

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки закликав громаду вийти на своїх конгресменів в округах для підтримки законопроекту про посилення санкцій проти Росії. прийнятого Сенатом й зараз перебуває в Палаті представників.

Документ був прийнятий в Сенаті й зараз перебуває в Палаті представників, підкреслюється у зверненні УККА, текст якого має у своєму розпорядженні Укрінформ.

"Президент Дональд Трамп зустрівся з Президентом України Петром Порошенком в Овальному кабінеті для відвертої дискусії про останні події в Україні, а також про подальшу підтримку Сполученими Штатами України на захист її суверенітету та демократичних цінностей", - зауважили в Комітеті.

Ця зустріч, а також підписання минулого тижня між Верховною Радою й Конгресом США Меморандуму про співробітництво, так само як і рішення адміністрації посилити санкції проти Росії, засвідчили міцний "стратегічний союз" між двома країнами.

"Однак ми не можемо дозволити собі спочивати, поки Росія продовжує свій наступ. З початку 2017 р. в Україні було зафіксовано майже дві тисячі атак російських військ на лінії "припинення вогню", - наголосили в Комітеті. У цьому зв'язку, а також через втручання РФ у демократичні процеси в США Сенат минулого тижня прийняв законопроект з новими галузевими й персональними санкціями проти Росії, нагадали в УККА.

"Український конгресовий комітет Америки, найбільше представницьке об'єднання американців українського походження, закликає всіх, хто підтримує Україну в цій країні звернутися до своїх обраних представників уже сьогодні, щоб закликати їх підтримати Акт протистояння дестабілізуючим діям Ірану (що містить розділ з санкціями проти Росії – ред.) в Палаті Представників", - наголошується у зверненні.

Як повідомляв Укрінформ 14 червня Сенат США переважною більшістю голосів (97-2) прийняв законопроект S.722 "Акт з протидії дестабілізуючим діям Ірану – 2017" з окремим розділом у поправках під назвою "Санкції по відношенню до Російської Федерації та боротьба з тероризмом і незаконним фінансуванням."

У ньому під обмеженнями опинилися кілька важливих секторів російської економіки, в тому числі, енергетична, гірничодобувна, металургійна, залізнична та судноплавство. Окремо визначені дії з протистояння будівництву газопроводу РФ "Північний потік-2". Крім того, передбачені персональні санкції проти осіб, причетних до перерахування коштів у сектори розвідки та оборони, будівництва трубопроводів в енергетичному секторі, приватизації державних активів, передачі зброї уряду Сирії, а також порушення прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-