Євросуд визнав дискримінаційним російський закон про гей-пропаганду

Євросуд визнав дискримінаційним російський закон про гей-пропаганду

Укрінформ
Європейський суд з прав людини вирішив, що російський закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків серед дітей є дискримінаційним і порушує право на свободу самовираження.

Про це повідомляє "Медуза".

Проти такого рішення проголосував тільки суддя від Росії в ЄСПЛ Дмитро Дєдов. У своїй окремій думці він підтримав позицію Москви, яка нагадала, що "позитивний образ гомосексуальності згубно впливає на розвиток дітей і ставить їх під загрозу сексуального насильства".

Скаргу до ЄСПЛ подали активісти руху ЛГБТ Микола Баєв, Олексій Кисельов і засновник GayRussia.ru Микола Алексєєв. Усі вони з 2009 по 2012 роки притягувалися в Росії до відповідальності за пропаганду нетрадиційних стосунків.

З літа 2013 року в Росії діє адміністративне покарання за гей-пропаганду серед неповнолітніх. За це передбачається штраф до 5 тисяч рублів, а якщо пропаганда велася в інтернеті - до 100 тисяч рублів. До ухвалення федерального закону подібні заборони вводилися в Рязанській і Архангельській областях, а також в Санкт-Петербурзі.

З 2014 по 2016 роки за цим законом у Росії оштрафували 14 осіб.

Фото: Rh-67, wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-