Протести у Венесуелі: ще один загиблий, 30 поранених

Протести у Венесуелі: ще один загиблий, 30 поранених

Укрінформ
Одна людина загинула і ще близько тридцяти отримали поранення внаслідок зіткнень між протестувальниками й правоохоронцями у Каракасі.

Про це повідомляє Reuters.

«Загиблого від вогнепального поранення у груди протестувальника звали Фабіан Урбіна, йому було 17 років. Іще щонайменше 27 чоловік зазнали поранень», - йдеться у повідомленні.

Reuters зазначає, що участь у протесті – одному із наймасовіших протягом останніх тижнів – узяло близько 10 тис людей, які заповнили вулиці багатого східного району столиці. «Зіткнувшись із водометами й сльозоточивим газом, протестувальники з-за дерев’яних щитів кидали у правоохоронців каміння, пляшки із запальною сумішшю та потужні феєрверки», - уточнює агентство.

Нагадаємо, практично постійні акції протесту проти правління президента Ніколаса Мадуро тривають із 1 квітня. Протестувальники вимагають його відставки і нових виборів, звинувачуючи лідера країни в економічній кризі, нестачі базових продуктів споживання, включаючи їжу і воду, а також у зростанні рівня злочинності.

Мітинги швидко переросли в запеклі зіткнення, кількість поранених сягнула 1000 осіб, загиблих – 73, а заарештованих - 3000 осіб. Мадуро в усьому звинувачує падіння цін на нафту, за яким нібито стоїть США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-