У Лондоні посилюють охорону мечетей після наїзду фургона на мусульман

У Лондоні посилюють охорону мечетей після наїзду фургона на мусульман

Укрінформ
У Лондоні направлено додаткові підрозділи поліції для охорони мечетей після нападу на мусульман, які виходили з храму після молитви.

Про це заявив мер Лондона Садік Хан, повідомляє DW.

Раніше генеральний секретар Мусульманської ради Великої Британії Харун Хан закликав посилити безпеку мечетей. При цьому він додав з посиланням на свідків події, що "зловмисник був мотивований ісламофобією". Представник Фундації Рамадану Мохамед Шафік також заявив, що це була "умисна атака проти невинних мусульман".

Свідки наїзду і подальшого затримання нападника заявили, що він вигукував "Я своє зробив". 48-річного водія затримали очевидці та почали його бити, імам Мохамед Махмуд вийшов і закликав припинити побиття, повідомив голова мечеті Туфік Кашимі.

Тим часом у мікроблозі Twitter лондонські правоохоронці заявили, що до розслідування залучено британське Контртерористичне командування. 

Як повідомлялося, у Лондоні в ніч проти 19 червня фургон в'їхав у натовп людей перед мечеттю у районі Фінсбері Парк на півночі міста, коли мусульмани виходили з храму після молитви. Одна людина загинула, десятеро травмовані. Вісім з них доправлені до лікарень, ще двом надали медичну допомогу на місці інциденту. 

Водія фургона відправили до лікарні для обстеження і оцінки його психічного стану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-