Курц хоче закрити маршрути біженців в Європу через Середземне море

Курц хоче закрити маршрути біженців в Європу через Середземне море

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц відстоюватиме ідею закриття маршрутів біженців через Середземне море в Європу, вважаючи, що це скоротить кількість смертей серед шукачів притулку.

Свою позицію він повторив журналістам у понеділок перед початком засідання Ради ЄС у Люксембурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Доти, доки ми рятуватимемо людей у морі і доставлятимемо їх в Європу, дедалі більше біженців вирушатимуть у цю дорогу, контрабандисти зароблятимуть дедалі більше і, найжахливіше, і тонути буде дедалі більше людей. Але тоді, коли врятованих зупинять на зовнішньому кордоні, про них подбають і відправлять назад, тоді навряд чи люди вирушатимуть у цю дорогу», - сказав Курц.

Він нагадав, що Австрія завжди виступала за створення центрів прийому біженців за межами Європи, щоб порятунок людей «не був безпосередньо пов'язаний з квитком у центральну Європу». Міністр нагадав, що його критикували, коли йшлося про закриття західно-балканського маршруту, проте у результаті вдалося скоротити на 98% приплив біженців цим шляхом, і вже через кілька днів їхня кількість скоротилася з більш як 50 тис. на день до менш як 1 тисячі. За його словами, закриття західно-балканського маршруту має стати зразком і для інших маршрутів.

Курц переконаний, що ЄС врешті-решт буде згоден з позицією Відня і це допоможе скоротити кількість біженців і кількість смертей. «Для цього потрібна політична воля і драматична зміна систем прийому біженців», - додав дипломат.

Він наголосив, що на папері є Дублінська система, але насправді основна маса людей не просить притулку в Греції або Італії, а вирушає вглиб Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-