Заступник генпрокурора США може взяти самовідвід у розслідуванні щодо РФ - ЗМІ

Заступник генпрокурора США може взяти самовідвід у розслідуванні щодо РФ - ЗМІ

Укрінформ
Після самовідводу генерального прокурора Джеффа Сешнса від розслідування щодо Росії, його заступник Род Розенстайн, який залишився, фактично, найголовнішим посадовцем, що ухвалює рішення по слідству, може також самоусунутися від цієї справи.

Про це він сказав особисто у розмові своїм колегам у Мін'юсті, повідомили джерела телеканалу ABC News.

"Ці приватні ремарки заступника генепрокурора Рода Розенстайна визначальні, оскільки вони відображають розширення масштабів федерального розслідування, яке зараз включає вивчення питань, чи перешкоджав правосуддю президент Дональд Трамп, коли він, за повідомленнями, намагався згорнути слідство й потім звільнив Джеймса Комі з поста директора ФБР", - зазначається в повідомленні.

Хоча Розенстайн і призначив спеціального прокурора Роберта Мюллера на чолі федерального розслідування щодо втручання Росії у внутрішню політику США, він сам досі затверджує остаточні рішення щодо ресурсів, персоналу і, за необхідності, кримінальних проваджень.

Самовідвід Розенстайна може бути пов'язаний з його роллю у звільненні директора ФБР Джеймса Комі. Він був одним із чиновників, хто підписав рекомендації з цього приводу для президента США.

Сам Дональд Трамп у своєму Twitter в п'ятницю зауважив: "Розслідування по мені щодо звільнення директора ФБР проводить людина, яка сказала мені звільнити директора ФБР! Полювання на відьом".

Тим часом, голова Білого дому продовжує заперечувати будь-яку причетність до змови з росіянами, в тому числі під час виборчої кампанії в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-