В Австралії шукають, хто

В Австралії шукають, хто "злив" пародію прем'єра на Трампа

Укрінформ
В Австралії з'ясовують, хто оприлюднив пародіювання прем’єром країни Дональда Трамп

Усі політичні сили та представники ЗМІ, які були присутні на закритому щорічному балу в австралійському парламенті, де прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл спародіював президента США Дональда Трампа, спростували свою причетність до витоку інформації в ефір, повідомляє Australian Associated Press.

Після оприлюднення австралійським журналістом-ветераном Лорі Оуксом контроверсійного запису, де австралійський лідер серед іншого вказує на зв'язки Дональда Трампа з росіянами, зробленого з мобільного телефону під час заходу у форматі Chatham House, в Австралії розпочалося неформальне розслідування інцидентну.

Міністр Матіас Корманн звинуватив у непорядній поведінці лідера опозиційної Лейбористської партії Біла Шортена. У відповідь, офіс опозиціонера спростував цю інформацію і закликав Кормана вибачитися за наклеп.

Лідер праворадикальної партії «Одна нація» Полін Хансон також заявила, що в неї не було телефону під час виступу прем'єра.

Незалежний сенатор Нік Ксенофонт, який не був присутній на балу, сказав, що в епоху мобільних пристроїв, може статися будь-що. 

Разом з тим, Посольство США в Канберрі заявило, що з гумором поставилося до інцинденту, а посол Австралії в США повідомив, що поведінка Малколма Тернбулла не викликала зацікавлення Білого дому.

«З Адміністрації не телефонували, мене не викликали в Білий дім і не вислали з країни», - сказав він.

Офіс прем'єр-міністра Австралії висловив розчарування з приводу інциденту наголосивши, що наступного разу двічі перевірятиме списки запрошених. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-