У Євросоюзі є консенсус щодо продовження санкцій проти РФ - Лінкявічус

У Євросоюзі є консенсус щодо продовження санкцій проти РФ - Лінкявічус

Укрінформ
Серед країн-членів Європейського Союзу існує консенсус щодо продовження усіх видів обмежувальних заходів проти Росії через її агресію щодо України.

Про це заявив на прес-конференції в Києві міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо повний консенсус щодо продовження санкцій у тому вигляді, у якому вони є: економічні санкції, індивідуальні санкції, санкції за Крим. Все чинно”, - сказав Лінкявічус.

Він також вказав на те, що існує координація зі США у питанні санкцій проти Росії, та висловив сподівання, що такий підхід збережеться й надалі.

Коментуючи можливість посилення санкцій, міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом вказала на важливість існування трансатлантичної єдності у питанні аналізу та вжиття нових кроків проти РФ. Водночас, на її переконання, поки зарано говорити про можливе посилення санкцій проти Росії.  За словами Вальстрьом, Литва і Швеція у цьому питанні можуть бути “на передній лінії”, однак ще потрібна згода усіх країн-членів ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі 22-23 червня відбудеться саміт Європейського Союзу, в якому візьмуть участь глави держав та урядів країн-членів ЄС. Планується, що на саміті ЄС буде ухвалене політичне рішення про продовження секторальних економічних обмежувальних заходів проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-