Ердоган: Ізоляція Катару подібна до смертної кари

Ердоган: Ізоляція Катару подібна до смертної кари

Укрінформ
Міжнародна ізоляція Катару подібна до смертної кари.

Таку думку висловив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Reuters.

«У Катарі здійснюється дуже серйозна помилка. Ізоляція народу у всіх сферах є негуманною та суперечить ісламським цінностям. Це подібне на те, якби стосовно Катару було ухвалено рішення про накладення смертної кари», - сказав Ердоган.

На його переконання, обвинувачення Катару у підтримці тероризму не відповідають дійсності. «Катар разом із Туреччиною зайняв найрішучішу позицію у протидії терористичній організації Ісламська держава. Віктимізація Катару через наклепницькі кампанії не служить жодній меті», - зазначив президент.

Як відомо, вже дев'ять країн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Про таке рішення заявили Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати. Пізніше до них приєдналися Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії, Мавританія та острівна держава Маврикій.

Крім цього, уряд Йорданії ухвалив рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі. 

Саудівська Аравія також відкликала ліцензію національного катарського авіаперевізника Qatar Airways. Крім цього, Ер-Ріяд закрив свій сухопутний кордон із Катаром, що викликало паніку на тлі нестачі продовольства.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали і економічні відносини з Катаром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-