На антикорупційних мітингах у Росії затримали понад 300 учасників і гігантську качку

На антикорупційних мітингах у Росії затримали понад 300 учасників і гігантську качку

Фото
Укрінформ
Працівники ОМОНу в Москві на антикорупційному мітинзі затримали щонайменше 121 учасника, у Санкт-Петербурзі – 137.

Про це пише портал "ОВД-інфо". 

"У Москві на даний момент затримали приблизно 121 осіб. У Санкт-Петербурзі – 137", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар Олексія Навального Кіра Ярмиш пише: "На Пушкінській ОМОН затримує людей, валять на асфальт, заламують руки. Навколо все скандують "ганьба!" і "фашисти!". 

Затримання учасників акції проходять і в Сочі. Наразі там затримані семеро учасників акції

У Петербурзі також "затримали" гігантську гумову качку. Її учасники мітингу принесли як символ корупції й алюзію на "хатку для качечки", знайдену на дачі Дмитра Медведєва. "Хатка" фігурувала у фільмі-розслідуванні фонду ФБК Навального про його статки.

В інших регіонах Росії поліція продовжує затримувати учасників антикорупційних акцій, повідомляє Радіо Свобода.

"Розганяють не тільки неузгоджені з владою мітинги, але й дозволені", - йдеться в повідомленні.

У Норильську затримані не менше 10 осіб. Мітинг проти корупції раніше був дозволений міською владою. У розгоні брали участь місцеві козаки.

У Владивостоку на привокзальній площі було затримано не менше 20 учасників неузгодженого мітингу. Один з них - координатор місцевого штабу Навального Юрій Кучин. Його оштрафували на 20 тисяч рублів за неузгоджену акцію. Активіст заявив, що навмисно зупинився в готелі, а не вдома, щоб уникнути затримання. Між демонстрантами і козаками сталася бійка, в неї втрутився ОМОН. Кілька активістів були побиті.

У Казані, де акція була узгоджена, затримані щонайменше четверо демонстрантів, в тому числі - організатор мітингу. Серед затриманих також неповнолітня учасниця акції. На неузгодженому мітингу в Благовєщенську було затримано дев'ятеро осіб.

Організатора антикорупційного мітингу в Махачкалі Марата Ісмаїлова було доставлено до  відділу поліції, де поліцейські взяли з нього розписку про "нескоєння протиправних дій", повідомляє "Кавказький вузол".

Фото: @OvdInfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-