В Австралії з'явиться своє Гуантанамо

В Австралії з'явиться своє Гуантанамо

Укрінформ
Уряд штату Новий Південний Вельс має намір утримувати ув'язнених, обвинувачених за підозрою у тероризмі, в окремій в'язниці.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

"Ми не хочемо, щоб люди, які уже перебувають за гратами, радикалізувалися… Ми виділимо 47 мільйонів доларів протягом наступних трьох років для ізоляції ув'язнених, які розповсюджують радикалізм в тюрмах", - заявила прем'єр-міністр штату Гледіс Береджіклян.

За її словами, радикальні екстремісти будуть розміщені у новій в'язниці "міні-макс" на території найбільшого у штаті Центру корекції поведінки високого ризику Supermax у Гоулбурні.

Урядовий проект під назвою Supermax II перебачає масштабну реконструкцію і капітальний ремонт у приміщенні згаданої чоловічої тюрми, де знаходяться деякі з найвідоміших злочинців Австралії, включаючи серійного вбивцю Айвана Мілата. Ремонт передбачатиме посилену звукоізоляцію, а також аудіо і відеоспостереження, щоб стежити за відвідувачами ув'язнених, а також покращувати збір розвідувальних даних.

У в'язниці будуть створені умови суворого режиму для 54 ув'язнених.

Уряд планує завершити проект до кінця 2018 року.

За словами комісара Корекційної служби штату Пітера Северіна, з 2013 року кількість ув'язнених за звинуваченнями в терористичній діяльності зросла більше ніж удвічі, причому 33 з 45 ув'язнених, засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом, уже тримають окремо у відсіку з високим ступенем безпеки.

"Мова йде про те, щоб переконатися, що у нас немає ситуації, коли люди здійснюють непоправний вплив на інших людей, використовуючи систему", - сказав комісар.

"Централізуючи тих, хто може завдати найбільшої шкоди, ми фактично убезпечуємо решту системи", - вважає Пітер Северін.

За його словами, в останні три роки в тюрмах штату Новий Південний Вельс було радикалізовано лише п'ятеро ув'язнених, однак важливо переконатися, що число таких осіб не зростатиме.

Міністр іміграції Австралії Пітер Даттон привітав ініціативу штату Новий Південний Вельс, назвавши її одним із низки заходів, спрямованих на викорінення зростаючої загрози тероризму.

Іншим прикладом Пітер Даттон назвав виділення штату Квінсленд 50 додаткових поліцейських, щоб допомогти владі спробувати викорінити загрозу тероризму, спираючись на превентивну тактику і методи розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-