Зберегти прем'єрство: Мей іде до королеви по дозвіл на формування нового уряду

Зберегти прем'єрство: Мей іде до королеви по дозвіл на формування нового уряду

Укрінформ
Нинішній прем'єр-міністр Великої Британії, лідер Консервативної партії Тереза Мей планує вирушити в Букінгемський палац для отримання дозволу на формування нового уряду. 

Про це повідомляє BBC.

"Тереза Мей о 12.30 за місцевим часом відвідає Букінгемський палац, щоб отримати дозвіл на формування британського уряду, попри те, що її партія втратила більшість у парламенті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мей намагатиметься залишитися главою уряду, керуючись припущенням, що Демократична юніоністська партія підтримає її.

Видання Reuters із посиланням на прес-секретаря Терези Мей також повідомляє, що прем'єр-міністр планує зустрітися з королевою Єлизаветою та просити дозвіл на формування уряду.

За результатами підрахунку майже всіх голосів, Консервативній партії не вистачає 8 місць для здобуття необхідної більшості з 326 місць.

Як повідомляв Укрінформ, Консервативна партія стала найбільшою партією, але втратила більшість у парламенті після виборів. Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що Мей має піти у відставку.

18 квітня Мей оголосила, що хоче провести дострокові парламентські вибори. Пропозиція прем’єра здобула підтримку парламенту, пересунувши раніше заплановану дату виборів з 2020 року на червень цього року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-