Смоленська катастрофа: Росія знову

Смоленська катастрофа: Росія знову "шантажує на випередження" – Мацеревич

Укрінформ
У Смоленській катастрофі винна Росія, і настав час узяти на себе відповідальність.

Про це в ефірі телеканалу Trwam i радіо Maryja заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

"Час визнати, що насправді сталося під Смоленськом, час визнати відповідальність за смерть польського президента", - підкреслив Мацеревич.

Він зазначив, що упродовж останніх днів з'явилася інформація про "варварське" поводження росіян з тілами загиблих, і як вони також "по-варварськи" намагалися це приховати.

Однак, як наголосив Мацеревич, завдяки діяльності Національної прокуратури  РП факти про це стали загальнодоступними, і тоді російська сторона спробувала шантажувати Варшаву опублікованим документом від 15 квітня 2010 року з підписами заступників глав МВС і МЗС Польщі, які погоджувалися  на дії росіян щодо жертв Смоленської катастрофи.

"Росіяни думають, що таким чином вони переведуть нашу увагу на внутрішні справи. Але вони помиляються: це вони вчинили це варварство і мають за це відповісти", - наголосив глава польського оборонного відомства.

Він також звернув увагу на другий документ, який опублікували росіяни, щодо відсутності претензій поляків до росіян у контексті ремонту польського урядового Ту-154М в 2009 році в РФ, який згодом розбився у Смоленську. У зв'язку з відсутністю претензій росіяни наголошують: якщо на борту літака була вибухівка, то її підклали самі поляки.  

"Це знову шантаж на випередження: якщо буде знайдено сліди вибуху, то відповідальність падатиме на польську сторону. Це не лише неприйнятно, але й неефективно. Якщо хтось несе провину за Смоленську катастрофу, то це російська сторона", - констатував польський політик.

За його словами, жоден шантаж російської сторони не буде ефективним.

Упродовж останніх тижнів оприлюднено інформацію польської прокуратури, що у трунах загиблих у Смоленській катастрофі були частини тіл різних людей, тобто судмедекспертизи було проведено дуже халатно і непрофесійно. Зокрема, у труні президента Лєха Качинського були фрагменти тіл ще двох людей. Інформація про це шокувала польський політикум і суспільство.

У Смоленській катастрофі 10 квітня 2010 року загинули 96 осіб - усі присутні на борту президентського Ту-154М, зокрема і президентське подружжя Лєха та Марії Качинських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-