Захоплення заручника у Мельбурні кваліфікували як теракт

Захоплення заручника у Мельбурні кваліфікували як теракт

Укрінформ
За інформацією поліції, вчорашній інцидент у Мельбурні із захопленням заручниці, під час якого загинула одна людина та отримали поранення троє поліцейських, розслідується як терористичний акт за який взяло відповідальність угрупування ІДІЛ.

Про це повідомляє news.com.

«Поліція Мельбурна розцінює захоплення заручниці і вбивство людини як «терористичний інцидент». Однак ми поки не знаємо, чи планував злочинець вчорашній злочин, чи зробив його спонтанно», - повідомив комісар поліції штату Вікторія Грем Ештон.

За його словами, напад здійснив 29-річний Якуб Хайре, якого притягали до відповідальності у справі про напад на військову базу в Сіднеї у 2009 році, однак тоді журі присяжних його виправдало. Згодом Хайре все ж було засуджено за кримінальний злочин та умовно-достроково звільнено наприкінці минулого року.

Однак Ештон скептично поставився до того, що саме ІД відповідальна за злочин у Мельбурні.

«Так, у Хайре було кримінальне минуле, і його висловлювання з приводу ІД (за інформацією ЗМІ злочинець під час протистояння з поліцією подзвонив їм і сказав: «Це за ІД») змушують нас віднести його останній злочин до категорії «тероризм», однак наразі немає ніяких свідоцтв того, що Хайре діяв за вказівкою з-за кордону», - зазначив комісар.

Разом з тим неабиякий резонанс викликала інформація про умовно-дострокове звільнення Хайре. За словами прем'єр-міністра країни Малкольма Тернбулла, питання стосовно правил умовно-дострокового звільнення буде розглянуто на найближчому засіданні уряду у п'ятницю, оскільки було «занадто багато випадків, коли особи, умовно-достроково звільнені, скоюють насильницькі злочини такого роду».

«Цей випадок викликає дуже серйозні питання. Я підняв їх сьогодні у розмові з прем'єром Вікторії. Як ця людина могла претендувати на умовно-дострокове звільнення? Він мав довгу історію насильства ... він був звинувачений у скоєнні терористичного злочину кілька років тому … він мав зв'язки, принаймні у минулому, з насильницьким екстремізмом - як він отримав умовно-дострокове звільнення?», - сказав Малкольм Тернбулл.

Як раніше повідомляв Укрінформ, злочинець захопив жінку в заручники, сховався в одній з квартир будинку і вбив чоловіка, котрий випадково опинився поруч. Він чинив озброєний опір поліції, в результаті чого правоохоронці застрелили нападника і звільнили заручницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-