Ще одна країна розірвала дипвідносини з Катаром

Ще одна країна розірвала дипвідносини з Катаром

Укрінформ
Мальдіви стали сьомою країною - після ОАЕ, Бахрейну, Саудівської Аравії, Єгипту, Ємену та Лівії, - що розірвала дипломатичні відносини з Катаром.

Про це повідомляє 9news.com.au.

"МЗС Maльдів повідомило у понеділок, що вони долучилися до шести арабських країн у безпрецедентному кроці, «оскільки рішуче виступають проти діяльності, яка заохочує тероризм і екстремізм»", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мальдіви встановили дипломатичні відносини з Катаром в 1984 році.

Після розриву відносин дипломатичні місії зазначених держав у Катарі будуть закриті, також припиняється морське та повітряне сполучення з еміратом.

У відповідь Катар заявив, що шкодує про вжиті сусідніми арабськими країнами заходи, назвавши їх "необгрунтованими".

Стало також відомо, що три авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів  - Etihad, Emirates та FlyDubai та авіакомпанії Саудівської Аравії Saudi Arabian Airlines - призупиняють польоти до столиці Катару Дохи. А катарська авіакомпанія Qatar Airways заявила про припинення всіх рейсів до Саудівської Аравії.

Як відомо, наприкінці травня було оприлюднено промову еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-