США можуть запровадити

США можуть запровадити "енергетичні" санкції проти Венесуели - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати Америки розглядають можливість запровадження санкцій щодо енергетичного сектора Венесуели, включаючи найбільшу нафтову компанію країни Petroleos de Venezuela SA (PDVSA).

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела у Білому домі.

"Сполучені Штати можуть "вдарити" по компанії PDVSA в рамках "секторального" пакету санкцій, що вперше буде націлено на цілий енергетичний сектор цієї країни ОПЕК", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо Reuters від високопоставлених американських чиновників, можливі санкції можуть стосуватися повної заборони на імпорт нафти з Венесуели, а також заборони для PDVSA на ведення торгівлі та бізнесу у США.

Водночас, чиновники відмовилися назвати механізми, які розглядаються у процесі підготовки нових санкцій, і тимчасові рамки запровадження заборони, які "значно залежатимуть від розвитку подій у Венесуелі".

"Я не думаю, що ми на межі ухвалення рішення з цього приводу (санкцій в енергетичному секторі - ред.). Але всі варіанти підлягають розгляду. Ми хочемо, щоб поганих хлопців притягнули до відповідальності", - заявили агентству джерела.

Як відомо, останнім часом у Венесуелі відбуваються масові протести проти Президента країни Ніколаса Мадуро, якого звинувачують у настанні політичної кризи в країні. Кількість загиблих під час заворушень вже становить щонайменше 60 осіб.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-