Amnesty International зібрала півмільйона підписів на захист геїв у Чечні

Amnesty International зібрала півмільйона підписів на захист геїв у Чечні

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International зібрала півмільйона підписів проти переслідування геїв в Чечні.

Про це повідомляє RFI.

"У Чечні для осіб, підозрюваних в гомосексуальності, залишилися лічені дні. Вони живуть під загрозою страшної "чистки". Ми закликаємо міжнародне співтовариство відкрити двері всім, хто рятується від гомофобних переслідувань в Чечні", - заявив Джон Дальхузен, регіональний директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

Як зазначається, петицію під назвою "Потрібно пролити світло на злочини проти гомосексуальності в Чечні" підтримали в усьому світі. 120 тисяч підписів вдалося зібрати в тому числі і у Франції, повідомляє організація.

Чеченська влада стверджує, що геїв в республіці немає. Тому, додав Дальхузен, потрібно показати всім гомосексуалів Чечні, що ми визнаємо їх існування і вимагаємо їх захисту.

У п'ятницю, 2 червня, французькі правозахисники проведуть акцію перед посольством Росії в Парижі, щоб передати російській владі петицію на захист чеченської ЛГБТ-спільноти. Подібні акції також пройдуть в Брюсселі, Монреалі, Стокгольмі та Києві в рамках всесвітнього дня солідарності з гомосексуалами-жертвами переслідувань в Чечні.

Російська "Новая газета" 1 квітня 2017 року опублікувала матеріал про масові репресії щодо чеченських геїв, в рамках яких було затримано більш як 100 осіб, щонайменше троє з них були вбиті. Виданню вдалося отримати свідчення трьох осіб про "секретні в'язниці" для гомосексуалів.

У Москві і Грозному всі обвинувачення в переслідуванні геїв заперечують, проте Слідчий комітет почав перевірку фактів, наведених в розслідуванні "Нової газети". 29 травня, в день офіційного візиту президента Росії Володимира Путіна в Версаль, до Франції прибув перший біженець-гей з Чечні. Президент Франції Емманюель Макрон на спільній з російським президентом прес-конференції заявив, що відслідковуватиме ситуацію в Чечні разом з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-