Ратифікація асоціації з ЄС буде стимулом для подальших реформ в Україні - МЗС Литви

Ратифікація асоціації з ЄС буде стимулом для подальших реформ в Україні - МЗС Литви

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс сподівається, що завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію ЄС-Україна послужить стимулом для України продовжити початі реформи.

Про це повідомляє МЗС Латвійської Республіки.

На нараді, що проходить в Сопоті (Польща), міністрів закордонних справ країн Балтії, Північних країн (NB8) і держав "Вишеградської групи" (V4) в дискусії про східну політику Едгарс Рінкевічс підкреслив, що слід проявити єдність перед обличчям агресії Росії в Україні. Він нагадав, що Мінські угоди є єдиним міжнародно визнаним сценарієм рішення проблем, що виникли на Сході України. Але при цьому також необхідно продовжувати підкреслювати невизнання анексії Криму.

Глава МЗС Латвії закликав надавати практичну і фінансову підтримку в процесі реформування Східного партнерства, зміцнюючи стійкість держав-партнерів в ширшому контексті. В цілому, обговорюючи питання, пов'язані з політикою європейської безпеки, Рінкевічс зазначив, що дуже важливо працювати над зміцненням стійкості своєї країни і держав-партнерів.

В якості одного з важливих кроків для зміцнення стійкості міністр згадав створені в країнах Балтії і Фінляндії передових центрах НАТО і ЄС по боротьбі з різного роду гібридними загрозами - з питань стратегічних комунікацій в Латвії, енергетичної безпеки в Литві, кібербезпеки в Естонії і гібридних загроз у Фінляндії. Міністр також персонально подякував Польщі, Словаччині та Чехії за підтримку у справі зміцнення безпеки Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-