Юнкер сподівається, що ЄС і Україна остаточно завершать ратифікацію асоціації у липні

Юнкер сподівається, що ЄС і Україна остаточно завершать ратифікацію асоціації у липні

Укрінформ
У Євросоюзі сподіваються, що завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС відбудеться у липні під час двостороннього саміту.

На цьому наголосив у своїй заяві президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, оприлюдненій з нагоди завершення у Нідерландах ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі. Також він заявив, що двосторонній саміт ознаменує черговий крок для зміцнення партнерства між сторонами заради європейського майбутнього держави Україна.

«Я би хотів бачити, щоб процес був завершений швидко, під час саміту ЄС-Україна у липні (13 липня – ред.)», - сказав президент Єврокомісії.

Він наголосив, що сьогоднішнє голосування у нідерландському Сенаті надсилає важливий сигнал від Нідерландів і усього Європейського Союзу українським друзям.

«Місце України – в Європі. Майбутнє України – в Європі», - переконаний президент Єврокомісії.

Юнкер подякував керівництву Нідерландів та політичним силам, які забезпечили позитивне завершення ратифікації угоди у країні.

Президент Єврокомісії підкреслив, що Угода про асоціацію вже забезпечила зростання торгівлі між сторонами, сприяє розвитку підприємництва та спонукає до проведення реформ у державі заради громадян України та ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня верхня палата парламенту Нідерландів – Сенат – підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

До сьогодні Нідерланди залишалися останньою країною-членом ЄС, яка не завершила ратифікацію угоди. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-