Євросуд оштрафував Росію через порушення на виборах у Держдуму

Євросуд оштрафував Росію через порушення на виборах у Держдуму

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) присудив Росії виплатити 38 тисяч євро за скаргами про порушення, які були допущені на виборах до Держдуми в 2011 році.

Постанова суду опублікована на сайті, повідомляє "Дождь". 

Як зазначається в документі, кожному з чотирьох заявників держава РФ має заплатити по 7,5 тис. євро як компенсацію моральних збитків і ще 8 тисяч за судові витрати.

Заявниками стали кілька жителів Санкт-Петербурга. Всього тих, хто подали скарги, було 11, двоє з них згодом відкликали свої позови. Заяви ще п'яти осіб ЄСПЛ залишив без задоволення.

У скаргах йшлося про те, що під час підрахунку голосів на деяких виборчих дільницях в Санкт-Петербурзі були допущені порушення. Скарги, подані до російських судів і правоохоронних відомств, не привели до перерахунку голосів на цих дільницях.

ЄСПЛ ухвалив, що Росія таким чином порушила права заявників на вільні вибори і право на ефективний правовий захист.

Згідно з офіційними підсумками, на думських виборах у 2011 році перемогу здобула путінська партія "Єдиная Россия», набравши 49,32% голосів виборців. Після цього голосування у Росії почалися масові протести проти підсумків виборів. Протестуючі стверджували, що підсумки голосування були сфальсифіковані, і вимагали їх скасувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-