КНДР знову запустила свою ракету

КНДР знову запустила свою ракету

Укрінформ
Влада КНДР підтвердила, що 29 травня з території країни було здійснено запуск балістичної ракети.

Як повідомило інформаційне агентство ЦТАК, ракета була запущена в східному напрямку у бік Японського моря і, як підкреслюється, успішно вразила намічену мету.

"Лідер КНДР Кім Чен Ин після проведення випробувань віддав наказ продовжити розробку більш потужних видів стратегічних озброєнь", - йдеться в заяві ЦТАК.

Це було вже третє за останні дні випробування балістичних ракет. За даними південнокорейських військових, одноступінчата ракета пролетіла близько 450 кілометрів і впала в море в виняткової економічної зоні Японії.

Резолюції Ради Безпеки ООН забороняють КНДР проводити випробування балістичних ракет. У Пхеньяні ці документи не визнають, посилаючись на право зміцнювати обороноздатність країни на тлі агресивної політики США.

У квітні заступник голови МЗС КНДР Хан Сонг-Рель в інтерв'ю Бі-бі-сі заявив, що Північна Корея продовжить випробування ракет "на щотижневій, щомісячній та щорічній основі", незважаючи на міжнародний тиск і посилення напруженості з США.

Крім цього, Північна Корея повідомила про випробування системи протиповітряної оборони нового типу. Кім Чен Ин заявив, що нова ППО повинна "позбавити ворогів ілюзії про їх панування в повітрі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-