Глава Пентагону вважає, що війна з КНДР буде катастрофічною

Глава Пентагону вважає, що війна з КНДР буде катастрофічною

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс вважає, що в разі перетворення напруженої ситуації навколо ракетно-ядерних випробувань КНДР у стадію бойових дій, виникне катастрофічна ситуація.

Таке переконання глава оборонного відомства США висловив у інтерв'ю на телеканалі CBC News.

"Суть у тому, що це буде катастрофічна війна, якщо вона перетвориться на бойові дії, і якщо ми не зможемо вирішити цю ситуацію дипломатичними засобами", - заявив глава Пентагону.

Він пояснив, що північнокорейський режим має сотні артилерійських систем і ракетних установок, здатних досягати одного з найбільш густонаселених міст на планеті – столиці Південної Кореї, Сеула. "Цей режим є загрозою для регіону, для Японії, Південної Кореї, і в разі війни вони можуть створити також небезпеку для Китаю й Росії", - продовжив Меттіс.

За його словами, з кожним ракетним запуском Пхеньян просувається вперед у своїй програмі розробок балістичних ракет. Глава оборонного відомства США підкреслив, що Сполучені Штати "працюють з міжнародним співтовариством над розв'язанням цієї проблеми".

Водночас, він зауважив, що поведінка режиму КНДР "є прямою загрозою для Сполучених Штатів". Тому, за його словами, не потрібно чекати, поки КНДР отримає міжконтинентальну ракету.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Північна Корея випробувала балістичну ракету малої дальності "Скад". За інформацією Пентагону, її запуск відбувся зі східного узбережжя півострова. Ракета перебувала в повітрі протягом шести хвилин, пролетіла майже 450 км та впала у Японському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-