В Австралії розпочався саміт лідерів аборигенів

В Австралії розпочався саміт лідерів аборигенів

Укрінформ
В Австралії розпочався історичний саміт аборигенів, присвячений 50-й річниці визнання прав корінних мешканців Зеленого континенту.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Сотні лідерів корінних австралійських племен зібралися в центрі країни на священній для аборигенів скелі Улуру, щоб обговорити та запропонувати владі поправки до конституції в інтересах корінного населення Австралії.

27 травня 1967 року в Австралії було проведено референдум, за підсумками якого було внесено поправки до конституції країни, що дозволили приймати спеціальні закони в інтересах корінного населення і вилучили положення про те, що чисельність австралійських аборигенів не враховувалася при розподілі місць в парламенті, розподілі фінансів і прийнятті інших рішень. За прийняття цих поправок проголосувало 90,2% виборців, що є найвищим результатом за всю історію країни. Однак в конституції країни аборигени, як і раніше, не згадуються.

Нинішній саміт, як вважають його учасники, допоможе досягти одностайності в питанні про визнання корінного населення, тим самим давши можливість боротися за права на землю, самовизначення, поліпшення соціального та емоційного благополуччя, а також свободу від расової дискримінації.

Рекомендації представників корінних жителів континенту будуть передані керівництву країни у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-