Асоціація Україна-ЄС: Сенат Нідерландів почав дебати

Асоціація Україна-ЄС: Сенат Нідерландів почав дебати

Оновлено
Укрінформ
У Сенаті Нідерландів почалися дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сенатори обговорюватимуть законопроект про введення в дію ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який уже підтримала Нижня палата парламенту країни. 

У дебатах беруть участь прем'єр-міністр Марк Рютте та міністр закордонних справ Берт Кундерс.

Згідно із графіком, дебати триватимуть до 16.30 (17.30 за Києвом) та відновляться після перерви о 18.40 (19.40 за Києвом). Завершення дебатів очікується о 23.00 за місцевим часом (00.00 за Києвом), а голосування очікується за тиждень - 30 травня. 

Як повідомлялося, у квітні минулого року у Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС Нідерландами. Уряд країни виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ. В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Для завершення ратифікації документ має бути затверджений також Верхньою палатою парламенту Нідерландів. 

Фото: dutchwudc.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-