У США закликають Facebook розповісти Конгресу про втручання тролів у вибори

У США закликають Facebook розповісти Конгресу про втручання тролів у вибори

Укрінформ
Якщо компанія Facebook має підтвердження про активність тролів під час президентських виборів у США, вона має поділитися цим із комітетами Конгресу, які ведуть розслідування втручання Росії у внутрішні справи Америки.

Про це йдеться в публікації The Washington Post.

"Facebook має метадані, щоб визначити, які саме акаунти були створені, звідки вони керувались, і що видавали ці користувачі під час виборів у США. Їхні фахівці зі збору та обробки даних, ймовірно, могли би забезпечити певну ясність, чого не можуть зробити спецслужби", - наголошується в публікації.

Компанія Facebook, яка оприлюднила цього місяця звіт по інформаційних операціях, стверджує, що акаунти тролів були залучені лише незначною мірою в політиці і суспільному житті Сполучених Штатів. "Однак навіть невеликий відсоток від загальної активності у Facebook, якщо він зосереджений в стратегічному плані, може бути впливовим", - підкреслюється в статті.

У цьому зв'язку виникає безліч запитань, на які б компанія могла би дати відповіді. У тому числі, чи мала місце підвищена активність у штатах з невизначеною підтримкою республіканців і демократів? Чи відбувалося це протягом кількох місяців республіканських праймеріз з акаунтів, створених росіянами? Чи мав місце пік активності тролів і фейкових новин протягом трьох днів до виборів?

Таким чином, Facebook міг би визначити, чи був зв'язок між кампанією Трампа і російськими операціями впливу.

"У більшості випадків, масові скоординовані пропагандистські кампанії – це просто додаткова форма втручання в вибори. Якщо Facebook має підтвердження цьому, він повинен поділитися ними. Комітет з питань розвідки Палати представників має викликати (представників – ред.) Facebook на слухання в рамках свого розслідування", - зауважується в публікації.

У той час, як у США результати президентських виборів визнані, в багатьох інших країнах відбуваються виборчі процеси. Facebook повинен поділитися тим, що знає, й продемонструвати, що він може запобігти втручанню у демократичні процеси, наголошується в статті The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-