Трамп вилетів на Близький Схід

Трамп вилетів на Близький Схід

Укрінформ
На тлі скандалів навколо Білого дому, президент США Дональд Трамп відбув до Близького Сходу та Європи з першими закордонними візитами.

Глава американської держави разом зі своєю дружиною Меланією вилетів із Вашингтона до Саудівської Аравії, куди він прибуде 20 травня. Крім дружини, його супроводжують донька Іванка та зять Джаред Кушнер, передає агентство AP.

Як повідомляв Укрінформ, програма візиту передбачає зустрічі в Ер-Ріяді з королем Саудівської Аравії Салманом. Там же американський президент візьме участь у саміті 50 арабських країн, де планується його виступ. Головною темою промови має стати бачення Трампом всесвітньої мирної ролі ісламу. У Саудівській Аравії американський президент пробуде до 22 травня.

План восьмиденного закордонного візиту Трампа передбачає відвідування п'яти країн: окрім Саудівської Аравії, це Ізраїль, Ватикан, Бельгія та Італія.

В Ізраїлі заплановані зустрічі з керівниками цієї країни, а також головою Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом. Наступна зупинка Трампа – Ватикан, де йому дасть аудієнцію Папа Франциск. Звідти президент США вилетить до Брюсселя на неофіційну зустріч з керівниками країн НАТО, а на завершення поїздки повернеться до Італії, де візьме участь у саміті "Групи сімох" на Сицилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-