Нью-Йорк: суд виніс звинувачення у вбивстві водію, який в'їхав у натовп

Нью-Йорк: суд виніс звинувачення у вбивстві водію, який в'їхав у натовп

Укрінформ
Водію, який у четвер в'їхав у натовп на легковому автомобілі в центрі Нью-Йорка, висунуто звинувачення у вбивстві, а також ще за двома десятками пунктів.

Про це повідомив у п'ятницю центральний американський телеканал CNN.

"Чоловіку, в історії якого були випадки водіння в нетверезому стані, було висунуто звинувачення у вбивстві після того, як, за словами поліцейських, він спрямував на високій швидкості машину на переповнені тротуари площі Таймс-сквер у Манхетені, внаслідок чого одна людина загинула і 22 отримали поранення", - зазначається в повідомленні.

Інцидент стався в четвер, коли водій здійснив розворот на дорозі та спрямував авто на переповнений тротуар, де збив десятки пішоходів на три загороджувальні блоки.

Повідомляється, що під колесами загинула 18-річна дівчина, яка приїхала до Нью-Йорка зі штату Мічиган. Четверо постраждалих перебувають у критичному стані, ще двоє, за оцінками лікарів, отримали тяжкі травми. Серед постраждалих є діти.

Водія затримали на місці. Ним виявився 26-річний Річард Рохас, з Бронксу. Аналізи підтвердили позитивну реакцію на наявність в його крові наркотичної речовини фенциклідін (РСР). Він розповів поліції, що чув голоси, які наказали йому зробити це.

Раніше Рохас страждав від психологічних проблем і двічі був арештований за водіння в нетверезому стані в 2008 і 2015 роках. Крім того, в 2013 році, коли він служив на флоті, він також визнав себе винним у водінні в стані алкогольного сп'яніння. Військовий суд тоді засудив його до трьох місяців позбавлення волі.

Зараз Рохасу висунуті звинувачення у вбивстві, а також у замаху на вбивство за обтяжуючих обставин та ще за десятками пунктів.

Поліція Нью-Йорка вже заявила, що не бачить ознак терористичного акту і розслідує інцидент як дорожньо-транспортну пригоду в центрі Нью-Йорка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-