Посла Туреччини викликали до Держдепу після бійки охорони Ердогана у Вашингтоні

Посла Туреччини викликали до Держдепу після бійки охорони Ердогана у Вашингтоні

Укрінформ
Державний департамент США викликав посла Туреччини на розмову після того, як спецслужби цієї країни вчинили бійку з демонстрантами під посольством у Вашингтоні.

Про це повідомив у четвер центральний американський телеканал CNN із посиланням на високопоставленого чиновника з адміністрації США.

"Посол Туреччини в США Сердар Кіліч був викликаний до Держдепартаменту в середу після побиття демонстрантів, яке сталося  поблизу посольства Туреччини в Вашингтоні на початку цього тижня",- зазначило джерело.

Чиновник також підтвердив, що два агенти безпеки президента Ердогана були затримані ненадовго після потасовки, але потім іх відпустили, після чого вони повернувся до Туреччини.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США в середу звинуватив турецькі спецслужби в участі у силовому інциденті під час мирної демонстрації перед посольством Туреччини в Вашингтоні.

Інцидент стався у вівторок, коли агенти безпеки турецьких спецслужб в чорних костюмах вийшли назовні дипустанови, де проходила демонстрація, внаслідок чого зав'язалася бійка. За даними поліції Вашингтона, дев'ятеро людей потрапили до лікарні з травмами, один – у важкому стані. Пізніше з'ясувалося, що чоловіки в костюмах були зі складу охорони президента Ердогана, який перебував з візитом у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-