Демократи в обох палатах Конгресу хочуть заслухати Комі і Трампа

Демократи в обох палатах Конгресу хочуть заслухати Комі і Трампа

Укрінформ
Американські законодавці з Демократичної партії в Сенаті і Палаті представників наполягають на проведенні слухань екс-директора ФБР Джеймса Комі та отриманні відповідей від президента Дональда Трампа після оприлюднення інформації, що Трамп міг втручатися у слідство.

Про це йдеться в заявах впливових демократів, які дали інтерв'ю телеканалу CBS.

"Після викриття, що президент Трамп попросив на той час директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування ФБР щодо зв'язків екс-радника з питань національної безпеки Майкла Флінна з Росією, демократи як у Сенат, так і в Палаті представників порушують питання, чи не здійснив пан Трамп перешкоджання правосуддю?" - наголошує телеканал.

Зокрема, сенатор Тім Кейн, екс-кандидат у віце-президенти в команді Гілларі Клінтон заявив в інтерв'ю CBS, що в разі підтвердження фактів, викладених у записах Комі, це може означати те, що президент намагався завадити процесу правосуддя. Сенатор навіть пов'язав звільнення президентом Трампом Джеймса Комі з намірами саме такого перешкоджання.

За словами Кейна, наступний крок має зробити Конгрес, а саме провести слухання для екс-директора ФБР та поставити прямі запитання президенту Трампу, а також домогтися отримання всіх плівок і записів, якщо вони існують.

Водночас, конгресмен-демократ Адам Шифф висловив упевненість, що Конгрес таки отримає службову записку Комі, а також що екс-директор ФБР погодиться свідчити перед законодавцями про свою розмову з Трампом і не тільки. Шифф додав, що останні звинувачення проти Трампа мають "вибуховий" характер, тому Конгрес повинен дістатися суті питання.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок газета The New York Times повідомила, що екс-директор ФБР Джеймс Комі після однієї з розмов з Трампом склав звіт, у якому вказав, що президент попросив його припинити розслідування проти Майкла Флінна. Якщо ці дані знайдуть підтвердження, це може загрожувати початком процедури імпічменту в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-