Перед візитом Трампа до Ізраїлю спалахнув скандал через заяву про Стіну Плачу

Перед візитом Трампа до Ізраїлю спалахнув скандал через заяву про Стіну Плачу

Укрінформ
За кілька днів перед візитом президента США до Ізраїлю між країнами спалахнув справжній дипломатичний скандал навколо заяви одного з представників американської сторони щодо Стіни Плачу, після чого Ізраїль зажадав офіційних пояснень Білого дому.

Про це пише у вівторок американське інформагентство Associated Press.

"Дипломатична суперечка спалахнула в понеділок між офіційними представниками США і Ізраїлю, буквально за кілька днів до запланованого візиту президента Дональда Трампа після того, як американський представник поставив під сумнів претензії Ізраїлю на одне з найсвятіших місць іудаїзму", - наголошується в повідомленні.

Ізраїль гнівно вимагає пояснень від Білого дому, натомість у Вашингтоні поки утримуються від коментарів.

Суперечка виникла навколо Стіни Плачу в Старому місті Єрусалиму, яку планує відвідати Трамп на запрошення прем'єр-міністра країни Нетаньягу. Західна стіна шанується як святиня, навколо якої моляться євреї.

У повідомленнях йшлося, що американський представник під час переговорів щодо підготовки візиту Трампа та його зйомки біля Стіни Плачу відкинув пропозиції ізраїльтян, заявивши, що ця територія не контролюється ними.

Чиновник у офісі Нетаньягу сказав, що коментар представника США був "сприйнятий із подивом", і що Ізраїль чекає від Білого дому пояснень. "Ми переконані в тому, що це зауваження суперечить політиці президента Трампа", - зазначив представник ізраїльської сторони.

Крім того, офіційні особи Ізраїлю з не меншою нервозністю сприйняли ініціативу Трампа під час візиту зустрітися з представниками палестинської сторони для того, щоб відновити мирні переговори, які зайшли в глухий кут, зауважує американське видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-