Париж vs Лос-Анджелес: Макрон приїде на оголошення господаря Олімпіади-2024

Париж vs Лос-Анджелес: Макрон приїде на оголошення господаря Олімпіади-2024

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон прийняв у вівторок, 16 травня, в Єлисейському палаці представників Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Про це повідомляє RFI.

У ході цієї зустрічі Макрон зокрема оголосив, що прибуде в столицю Перу Ліму, де у вересні цього року оголосять столицю Олімпійських ігор-2024.

"Експерти називають активну підтримку Еммануеля Макрона заявки Парижа перевагою перед містом-конкурентом. Макрон навіть пообіцяв бути присутнім на оголошенні столиці Олімпіади-2024 у Лімі 13 вересня, а також 11 і 12 липня в Лозанні, на останній презентації заявок двох міст", - йдеться в повідомленні.

За право проведення Олімпіади з Парижем конкурує Лос-Анджелес.

Як повідомляється, 11 членів комісії МОК прибули в Париж у неділю, щоб оцінити шанси французької столиці на проведення Олімпіади-2024. Вони провели в Парижі три дні, протягом яких оглядали інфраструктуру і деталі заявки міста на проведення літніх Олімпійських ігор.

Голова комісії МОК Патрік Бауман сказав, що представники команди Париж- 2024 відповіли на всі запитання і всі зауваження, як, втім, і команда, яка просуває кандидатуру Лос-Анджелеса.

Бауман зазначив, що в Парижі комісія МОК оглянула «чудові об'єкти, побудовані поряд з історичними пам'ятками неймовірної краси». Минулого тижня в Лос-Анджелесі представники МОК назвали деякі об'єкти «вражаючими» і відзначали використання нових технологій.

Як відомо, літні Олімпійські ігри проходили у Франції двічі, востаннє - у 1924 році. Якщо заявка Парижа переможе, то між двома паризькими Олімпіадами пройде рівно сто років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-