Польська прокуратура знову кличе Туска на допит

Польська прокуратура знову кличе Туска на допит

Укрінформ
Національна прокуратура Польщі 5 липня викликає чинного президента Європейської Ради, віце-прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска на допит у рамках Смоленського слідства.

Йдеться про незалучення польських фахівців до судових експертиз жертв катастрофи, що проводилися в Росії, інформує Gazetaprawna.pl.

“Прокурори першої групи Національної прокуратури (займається розслідуванням Смоленської катастрофи - ред.) викликали Дональда Туска у якості свідка у справі щодо неналежного виконання обов'язків державними чиновниками, що полягає у непроведенні судмедекспертиз жертв катастрофи”,- повідомила речник Національної прокуратури Ева Бялік.

Нагадаємо: Туска нещодавно вже викликали на допит до польської прокуратури. Зокрема, 19 квітня він понад дев'ять годин давав свідчення у варшавській окружній прокуратурі у справі про перевищення повноважень керівництвом Служби військової контррозвідки РП внаслідок встановлення співпраці зі службою іншої держави без необхідної згоди голови Ради міністрів та оцінки міністра національної оборони.

Посада Туска передбачає надання імінутету від різного роду судових справ. За його словами, він скористається цим правом, якщо вважатиме, що проти нього “навмисне використовуються справи, щоб ускладнити або унеможливити виконання завдань голови Європейської ради”.

Лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський вважає Туска відповідальним, щонайменше у моральному плані, за Смоленську катастрофу, в якій загинуло 96 осіб, включно з президентом Лєхом Качинським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-