Сенатори вимагають у Трампа записи розмов з екс-директором ФБР

Сенатори вимагають у Трампа записи розмов з екс-директором ФБР

Укрінформ
Американські сенатори Чарльз Шумер, Ліндсі Грем і Майк Лі закликали президента Дональда Трампа передати владі записи розмов з екс-директором ФБР Джеймсом Комі, якщо такі є.

Про це повідомляє Російська служба ВВС

"Раніше Трамп натякнув у своєму  Твіттері, що такі записи, можливо, є. "Перед тим як "зливати" інформацію пресі, Джеймсу Комі краще переконатися, що не існує записів наших розмов", - написав президент. Білий дім не підтверджував і не спростовував наявність цих записів", - йдеться у повідомленні.

Лідер демократів в сенаті США Чарльз Шумер заявив, що знищення записів розмов Трампа і Комі буде порушенням закону. "Якщо записів не існує, він [Трамп] повинен вибачитися перед Комі і американським народом за дезінформацію", - сказав Шумер.

Республіканець Ліндсі Грем закликав Трампа чітко сказати, чи існують ці записи. Якщо вони існують, то записи повинні бути передані владі, заявив він.

Із таким самим закликом виступив ще один республіканський сенатор - Майк Лі. Він додав, що запис розмов у Білому домі - це не найкраща ідея".

Як повідомлялося, Дональд Трамп звільнив главу ФБР Джеймса Комі 10 травня. Трамп став другим президентом, який звільнив директора ФБР. У 1993 році на такий самий крок пішов президент Білл Клінтон - він звільнив главу ФБР Вільяма Сешнса.

Трамп пояснив відставку Комі тим, що той "не в змозі ефективно керувати бюро".

Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборчого штабу Трампа із Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-