Тіллерсон: США не починатимуть відносини з Росією

Тіллерсон: США не починатимуть відносини з Росією "з нуля"

Укрінформ
Відносини між США і Росією перебувають у найгіршій фазі, і це є нездоровим явищем для всієї міжнародної політики, однак Штати не мають наміру заплющувати очі на все, що зробила Москва і враховуватимуть це у своїй подальшій політиці.

На цьому наголосив піж час інтерв'ю телеканалу Fox News у неділю державний секретар США Рекс Тіллерсон.

"Важливо розуміти, що ми не намагаємося починати все з чистого листа. Я вважаю, що визначення "перезавантаження" вживається занадто багато. Ви не можете перезавантажити, стерти минуле, почати все з чистого листа. Ми починаємо з того, що маємо (у відносинах – ред.), з усіх проблем, які існують в цьому списку. Ми не виключаємо жодної з них, ми не заплющуємо очі на жодну з них", - наголосив глава держдепартаменту.

За його словами, відносини з Росією "перебувають у нижчій точці з моменту закінчення холодної війни, з дуже низьким рівнем довіри".

Він також підтвердив, що в адміністрації занепокоєні втручанням РФ у президентські вибори в Сполучених Штатах, а також у країнах-партнерах в Західній Європі. Водночас, існує велика кількість питань, по яких потрібно дійти рішення, щоб повернути належний рівень відносин, "якщо це дійсно можливо".

При цьому Тіллерсон підкреслив, що для всього світу не є "здоровим", коли відносини між двома ядерними державами залишаються на такому низькому рівні. "Чи можемо ми поліпшити їх чи ні, ще невідомо. Це забере деякий час. Це передбачає багато складної роботи", - зазначив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-