Канадських депутатів закликали вбратися у вишиванки

Канадських депутатів закликали вбратися у вишиванки

Укрінформ
У канадському парламенті закликали депутатів приєднатися до Всесвітнього дня вишиванки 18 травня.

Про це під час свого виступу заявив представник прем’єр-міністра Канади у парламенті Кевін Ламурьо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю членів парламенту взяти участь у Всесвітньому дні вишиванки 18 травня. Відзначимо наше українське походження із гордістю. Ми можемо долучитися до цього свята, вдягнувши вишиванку, надіславши твіт, зробивши допис у Facebook, або багатьма іншими способами», - сказав Ламурьо.

Він нагадав, що в Канаді проживає 1,3 млн осіб українського походження і що відносини між нашими державами є «дуже особливими». «17 вересня 2014 року Президент України Петро Порошенко виступив у федеральному парламенті на тему міцної дружби між нашими державами. Серед інших тем, він говорив про важливість торгівлі», - зазначив депутат.

Ламурьо також згадав про військову тренувальну місію UNIFIER, Угоду про вільну торгівлю та «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та Збройними силами Канади».

Як відомо, Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). У цей день кожен охочий може долучитись до свята, вдягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-