У Трампа заперечують, що він вимагав від Комі особистої присяги

У Трампа заперечують, що він вимагав від Комі особистої присяги

Укрінформ
Речник Білого дому Шон Спайсер заперечив інформацію центральних американських медіа, що президент США Дональд Трамп хотів домогтися від директора ФБР клятви на вірність йому особисто.

Про це Спайсер сказав під час брифінгу в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ні", - наголосив представник Білого дому у відповідь на запитання, чи просив президент Трамп директора ФБР Джеймса Комі присягнути йому на вірність.

"Президенту потрібна вірність цій країні й верховенству права", - додав Спайсер.

Водночас, він відмовився коментувати подробиці розмови Трампа й Комі, яка, за повідомленнями ЗМІ, відбулася під час обіду через кілька днів після інавгурації президента.

Як повідомляв Укрінформ, одразу кілька впливових американських медіа, в тому числі телеканал CNN і видання The New York Times, повідомили з посиланням на джерела, що Трамп вимагав у Джеймса Комі присягнути йому на вірність. Натомість директор ФБР відмовився, підкресливши, що в Бюро присягають лише Конституції, однак пообіцяв бути чесним із президентом.

Це, на переконання американських медіа, могло стати однією з причин звільнення Комі з поста директора ФБР, так само як і його активність у розслідуванні фактів втручання Росії в президентські вибори у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-