Трамп хотів, щоб директор ФБР присягнув йому на вірність - CNN

Трамп хотів, щоб директор ФБР присягнув йому на вірність - CNN

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у перші дні після інавгурації запросив до себе директора ФБР Джеймса Комі та запропонував йому присягнути на вірність особисто президентові, натомість Комі відмовив, зазначивши, що у ФБР присягають тільки Конституції.

Про це повідомив у п'ятницю телеканал CNN із посиланням на джерело, близьке до колишнього директора ФБР Комі.

"Джеймс Комі був "приголомшений" проханням президента Дональда Трампа щодо надання йому особистих запевнень, або присягнути на вірність під час обіду, який відбувся одразу після того, як він (президент Трамп - ред.) набув повноважень", - повідомив телеканалу співрозмовник.

За словами джерела, Комі відмовився зробити це, заявивши, що не може давати такі обіцянки, оскільки представники ФБР присягають лише на вірність Конституції США, а не будь-якій окремій особі. Натомість, Комі пообіцяв завжди бути чесним з президентом.

При цьому телеканал посилається на подібну публікацію в The New York Times, яка вийшла раніше, і в якій стверджувалося, що це відбулося на офіційному обіді, організованому Трампом наприкінці січня.

На переконання CNN, відмова Комі присягати на вірність Трампу стала однією з причин, чому президент звільнив його. Інша – це прогрес у розслідуванні щодо можливих зв'язків президентської кампанії Трампа з російським урядом, яке проходить у США.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-