У Мексиці вбили очільницю групи з 600 сімей, що шукають зниклих родичів

У Мексиці вбили очільницю групи з 600 сімей, що шукають зниклих родичів

Укрінформ
У Мексиці вбили Міріам Родрігес Мартінес, яка очолювала групу з 600 сімей, що шукають своїх зниклих родичів. Вона була застрелена у власному будинку в місті Сан-Фернандо, що у мексиканському штаті Тамауліпас.

Про це повідомляє ВВС Україна

Зазначається, що жінка була відома тим, що успішно розслідувала викрадення і вбивство своєї дочки місцевим наркокартелем "Лос-Сетас".

"Інформація, яку вона надала поліції, забезпечила ув'язнення членів банди. Але в березні один з них втік з тюрми і її колеги казали, що жінка почала отримувати погрози. Колеги кажуть, що пані Мартінес просила захисту у поліції, але її проігнорували", - йдеться у повідомленні.

Мексиканська комісія з прав людини закликала провести повне розслідування цього вбивства.

Міріам Родрігес Мартінес організувала у своєму місті колектив сімей, які стали жертвами насильства. Ця її діяльність почалася після того, як 2012 року була викрадена її дочка.

Їй вдалося знайти тіло дочки у підпільній могилі і притягти вбивць до відповідальності.

Вона також запобігла спробі "Лос-Сетас" викрасти її чоловіка. Вона переслідувала членів банди у своїй машині і водночас повідомила про це армію, яка потім заарештувала злочинців.

Група сімей, яку вона організувала, - частина ширшого руху, який розрісся після того, як у жовтні 2014 року зникли 43 учні педагогічного коледжу, які навчалися у штаті Герреро. Зараз по всій країні існує щонайменше 13 таких груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-