У Росії вчетверо урізали витрати на освоєння Арктики

У Росії вчетверо урізали витрати на освоєння Арктики

Укрінформ
Мінекономрозвитку РФ запропонувало скоректувати програму розвитку Арктики на 2017-2025 роки, вчетверо скоротивши її бюджетне фінансування, у тому числі у нафтогазовій сфері.

Про це повідомляє РБК з посиланням на учасників урядової наради.

«Витрати на держпрограму з розвитку Арктики можуть бути скорочені з 209,7 млрд ($3, 68 млрд) до 50,9 млрд руб ($0, 89 млрд), з неї запропоновано виключити ряд інфраструктурних проектів і будівництво криголама «Лідер», - йдеться у повідомленні.

Вартість будівництва криголама «Лідер» - близько 80 мільярдів рублів ($1, 4 млрд). Також планується виключити проекти МВС, пов'язані із гарантуванням безпеки в Арктиці, проект будівництва засобів підйому затонулих ядерних об'єктів і деякі природоохоронні та наукові проекти Мінприроди. Крім того, з програми розвитку Арктики забрали частину інфраструктурних проектів для нафтогазових компаній, повідомило одне з джерел видання, не ставши уточнювати, про будівництво яких саме об'єктів йдеться.

Діючий варіант держпрограми по розвитку Арктики було затверджено у 2014 році. До 2025 року на програму з трьох етапів планувалося виділити 209,7 мільярда рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-