Австралія розглядає можливість збільшення військового контингенту в Афганістані

Австралія розглядає можливість збільшення військового контингенту в Афганістані

Укрінформ
Австралія розглядає можливість збільшення військового контингенту в Афганістані

Уряд Австралії розглядає питання про збільшення чисельності австралійського військового контингенту в Афганістані. Про це повідомив журналістам у Сіднеї прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл, повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.

«Зараз ми перебуваємо у процесі активного розгляду запиту з боку НАТО про виділення додаткових ресурсів для місії в Афганістані. Велика частина наших сил там спрямована на навчання та наставництво, тому ми, звичайно, відкриті для розширення нашої роботи у цій країні. Але ми, очевидно, повинні також брати до уваги зобов'язання Сил оборони Австралії в інших частинах регіону і навіть в інших частинах світу», - сказав прем'єр-міністр, підтвердивши отримання відповідного запиту від НАТО.

Наразі австралійський військовий контингент в Афганістані налічує близько 270 військовослужбовців. Австралійські військові зайняті підготовкою підрозділів місцевих регулярних збройних сил та поліції.

Читайте також: Австралія надасть Афганістану допомоги на понад $240 млн

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл побував з неоголошеним візитом в Іраку і Афганістані, який був приурочений до відзначення Дня АНЗАК, де відвідав дислоковані на їх території австралійські підрозділи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-