Комітет з розвідки Сенату США вимагає від Флінна пов'язані з Росією документи

Комітет з розвідки Сенату США вимагає від Флінна пов'язані з Росією документи

Укрінформ
Комітет із розвідки Сенату США вимагає від колишнього радника із національної безпеки Майкла Флінна надати документи, необхідні для розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори у США.

Про це повідомляє ВВС Україна

«За повідомленням комітету, пан Флінн раніше відмовився добровільно співпрацювати зі слідством. Тому тепер комітет Сенату видав йому повістку із вимогою надати необхідні документи. Якщо пан Флінн не надасть документи після отримання повістки, це може бути визнано неповагою до Конгресу, що загрожує штрафом або позбавленням волі», - йдеться у повідомленні.

Флінн є однією з ключових фігур у розслідуванні справи про можливе втручання Росії у президентські вибори в США. У свою чергу Москва заперечує втручання у внутрішню політику інших країн.

Майкл Флінн - колишній радник з безпеки в адміністрації президента Дональда Трампа. У лютому він подав у відставку, визнавши, що дезінформував начальство про контакти з російським послом Сергієм Кисляком наприкінці грудня.

Флінн не сказав колегам, що обговорював із російським послом можливе скасування санкцій США проти Росії, а потім не зізнався в цьому на допиті у ФБР.

Наприкінці березня стало відомо, що Майкл Флінн погодився під присягою розповісти все, що йому відомо про ймовірні спроби Москви вплинути на вибори в США. В обмін на свої свідчення Флінн вимагає захисту від "несправедливого кримінального переслідування".

Напередодні президент Дональд Трамп раптово звільнив главу ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування можливого втручання Росії у передвиборчу кампанію у США і потенційні зв'язки Росії зі штабом Трампа.

Хоча Білий дім і твердить, що Комі було звільнено за недоліки розслідування щодо листування Гілларі Клінтон, у правдивість цієї версії мало хто вірить, особливо серед демократів.

Багато американських політиків вже заявили, що президент таким чином намагається перешкодити розслідуванню

Фото: ZUMAWIRE.COM / MVPHOTOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-