Генпрокурор США попереджала Трампа про зв'язки Флінна з Росією

Генпрокурор США попереджала Трампа про зв'язки Флінна з Росією

Укрінформ
Колишній в.о. генерального прокурора США Саллі Єйтс офіційно попереджала адміністрацію Дональда Трампа в січні цього року, який на той час набув повноважень президента країни, що Майкл Флінн мав компрометуючі зв'язки з російським урядом.

Про це вона заявила у понеділок під час слухань у Сенаті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважали, що генерал Флінн був скомпрометований у відносинах з росіянами", - зауважила Єйтс, яка під час президентства Барака Обами була заступником генерального прокурора США, а з приходом Дональда Трампа стала виконувати обов'язки глави відомства.

Зокрема, за її словами, вона про це говорила 26 січня юрисконсульту президента Дональду Мак-Гану. Єйтс також підкреслила, що у розмові з Мак-Ганом звернула увагу на те, що заяви віце-президента Майка Пенса зі слів Флінна були помилковими. "Ми не були єдиними, хто знав про це все", - зазначила колишня чиновниця, підкресливши, що як мінімум ФБР, ЦРУ, а також самі росіяни знали, що Флінн збрехав віце-президенту та іншим. Тобто, це створило дуже хитке становище, в якому радник президента опинився під загрозою шантажу з боку росіян, наголосила колишній в.о. генпрокурора США.

Як повідомлялося, Майкл Флінн обіймав високі посади в військовому командуванні США до 2014 року. Останнє його призначення було на посту директора розвідувального управління Пентагону в 2012 році, за часів адміністрації президента Обами. У 2014-му йому довелося лишити цю посаду. За деякими повідомленнями, на цьому наполягало командування Міноборони США.

У 2016-му Флінн став радником кандидата в президенти Трампа, а потім увійшов з його командою в Білий дім на посаду радника з питань національної безпеки.

Зараз проти нього порушено розслідування за підозрою в незаконному отриманні великих грошових сум з боку іноземних урядів та компаній, зокрема, з боку Росії й Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-