На території Німеччини не дадуть провести референдум Анкари про смертну кару

На території Німеччини не дадуть провести референдум Анкари про смертну кару

Укрінформ
Німеччина не планує надавати право туркам, які живуть на її території, брати участь у референдумі про відновлення смертної кари в Туреччині, якщо його буде вирішено провести.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Неможливо собі уявити політично, що ми б погодилися провести подібне голосування в Німеччині про заходи, які чітко суперечать нашому основному закону та європейським цінностям", - сказав Зайберт.

Він наголосив, що у разі організації інших виборів або референдуму, громадяни цієї країни мають законне право проголосувати в її посольстві або консульствах. Проте в даному випадку "немає такого зобов'язання погоджуватися на подібний запит, що означає, що федеральний уряд може і не дати свого схвалення, він може заборонити голосувати в Німеччині", - пояснив представник уряду.

Втім, уточнив він, на даний момент це питання гіпотетичне і ніяких звернень до німецької влади про організацію подібного голосування не надходило. Але якщо надійде, то ФРН використовуватиме свої "законні засоби" не допустити такого голосування.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що повернення Туреччини до практики смертної кари поставить крапку в переговорах про членство країни в ЄС.

Президент Реджеп Таїп Ердоган скасував смертну кару в 2004 році, будучи главою уряду, проте після спроби путчу в липні 2016 року в країні знову заговорили про можливість відновлення вищої міри покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-