Росія відмовила журналісту “Новой газеты” у наданні притулку

Росія відмовила журналісту “Новой газеты” у наданні притулку

Укрінформ
Російська влада відмовилася надати тимчасовий притулок позаштатному кореспондентові "Нової газети" Худоберді Нурматову (Алі Ферузу).

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

«МВС Росії відмовило журналістові «Нової газети» громадянинові Узбекистану Худоберді Нурматову (псевдонім - Алі Феруз - ред.) в притулку, тепер він зобов'язаний поїхати з країни», - сказало джерело.

Уточнюється, що якщо Нурматов не залишить Росію, його буде поміщено в ізолятор тимчасового утримання і потім депортовано.

Громадянина Узбекистану Худоберді Нурматова було затримано в середині березня в Москві за порушення міграційного законодавства. У журналіста в 2012 році вкрали паспорт, але відновити його він не зміг. Для цього треба повернутися в Узбекистан, де, за словами Нурматова, йому може бути пред'явлено звинувачення в співпраці з терористичними організаціями.

Нурматов звертався до російської влади з проханням надати йому притулок в Росії, але відповіді не отримав. З цим же проханням звернувся до президента Володимира Путіна головний редактор "Нової газети" Дмитро Муратов. Проте в Кремлі заявили, що таке звернення до них не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-