Дадін судитиметься з тюремниками за оприлюднення

Дадін судитиметься з тюремниками за оприлюднення "секретного" відео

Укрінформ
Російський громадський активіст Ільдар Дадін подав у суд на Федеральну службу виконання покарань (ФСВП), Слідчий комітет і Генпрокуратуру Росії у зв'язку з тим, що відеозаписи з ним з сегезької колонії №7 опинилися у розпорядженні телеканалу РЕН ТВ.

Про це повідомив «Інтерфаксу» його адвокат Микола Зборошенко. 

«Ці дії (передача відео. - Ред.) зачіпають право Дадіна на повагу до приватного життя, до якого належить право на зображення, оскільки записи потрапили в розпорядження РЕН ТВ без його згоди», - заявив адвокат.

Йдеться про записи з камер відеоспостереження і переносних відеореєстраторів, які були передані третім особам і потім були використані в сюжетах РЕН ТВ про Дадіна.

Дружина Дадіна Анастасія Зотова сказала, що позов було вирішено подати після відмови влади надати відеозаписи з колонії для позову в Європейський суд з прав людини через їхню секретність. 

«Секретна інформація потрапила на телеканал, причому з посилом, що Дадін домагається сусіда по камері», - сказала вона. 

Ільдар Дадін першим в Росії був засуджений за кримінальною статтею про неодноразове порушення правил проведення масових акцій. У лютому 2017 року, менш як через рік після відправки в колонію, вирок Дадіну було скасовано за відсутністю складу злочину. До цього Дадін скаржився на тортури і побиття у карельській колонії №7.

П'ять сюжетів РЕН ТВ про Дадіна Громадською колегією зі скарг на пресу Ради з прав людини при президентові РФ були визнані пропагандою. Експерти колегії встановили, що в репортажах порушені базові принципи журналістської етики щодо достовірності, надійності та неупередженості матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-