"Групи смерті": у Росії за рік покінчили з життям 720 дітей

Укрінформ
Слідчий комітет РФ оголосив про різке зростання кількості підліткових самогубств за останні два роки, пов'язавши його з діяльністю «груп смерті» в інтернеті.

Про це йдеться у доповіді, підготовленій Слідкомом за запитом науково-консультативної ради при комітеті, передає РБК.

У 2016 році, стверджують автори доповіді, в Росії з собою покінчили 720 дітей; у 2015 році — 504 дитини; у 2014 році — «трохи більше чотирьохсот».

За кількістю дитячих самогубств Росія поступається тільки Казахстану і Суринаму, а в Європі та США їх втричі менше, вважають у СК. Незавершені спроби самогубства, уточнюється в документі, перебувають «за межами статистики».

Зростання кількості суїцидів серед підлітків у відомстві пов'язують з так званими групами смерті, що діють в інтернеті.

Щодо підлітків, йдеться у доповіді, застосовуються психологічні методики, спрямовані на «перекодування свідомості <...> у бік суїцидальної світогляду і поведінки», яка відбувається при залученні емоційно нестійких неповнолітніх в закриті мережеві спільноти». Деякі з таких груп, повідомляють автори документа, створені громадянами інших держав.

РБК направило в СК запит з проханням надати більш докладні дані про зв'язок суїцидів і «груп смерті», відповідь на який поки що не отримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-