Російські спецслужби співпрацюють із хакерами - директор ФБР

Російські спецслужби співпрацюють із хакерами - директор ФБР

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань встановило факти, коли російські спецслужби співпрацювали з небезпечними кіберзлочинцями для організації та проведення хакерських атак і викрадення великих масивів інформації.

Про це заявив у середу під час слухань у Сенаті США директор ФБР Джеймс Комі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Урядові організації (в Росії – ред.) мають відносини, які часто виявити складно, з кримінальними кіберзлочинцями, і злам Yahoo – це один із таких прикладів, коли одні з найбільш небезпечних російських хакерів і розвідувальне агентство працювали разом", - зауважив Комі.

Під час слухань він нагадав, що в 2014 році росіяни в такий спосіб зламали близько півмільярда облікових рахунків користувачів Yahoo, та не виключив, що такі ж методи могли бути застосовані під час втручання у виборчу кампанію в США.

"Те, що ми намагаємось зробити в цій ситуації – це визначити, як ми можемо змусити їх заплатити за таку поведінку", - підкреслив директор ФБР.

Відповідаючи на запитання сенатора Ліндсі Грема, Комі підтвердив, що Росія забезпечує безпечний притулок для кіберзлочинців. 

Крім того, директор ФБР погодився з сенатором, що уряд Росії досі має вплив на процеси в американській політиці та його діяльність поширюється також на інші країни світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-