Першотравень по-французьки: “коктейлі Молотова”, сльозогін та постраждалі

Першотравень по-французьки: “коктейлі Молотова”, сльозогін та постраждалі

Укрінформ
У результаті зіткнень з демонстрантами у Парижі постраждало шестеро поліцейських.

Про це повідомляє AFP.

"Шестеро поліцейських були поранені в результаті зіткнень у Парижі між молодими людьми в масках, які кидалися пляшками із запальною сумішшю, та спецпризначенцями, які у відповідь застосовували сльозогінний газ", - йдеться у повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Франції Маттіас Фекль засудив насильство, повідомивши, що один співробітник поліції має серйозні опіки руки, а ще один - на обличчі.

Кандидат у президенти від ультраправих Марін Ле Пен прокоментувала у своєму Twitter ці події: "Це такий безлад... який я більше не хочу бачити на наших вулицях".

Раніше її головний опонент Емманюель Макрон, що виграв перший тур виборів, сказав тисячам своїх прихильників, що буде захищати вільну демократію.

Як відомо, Першотравень цього року відбувся менше ніж за тиждень до фінального туру президентських виборів, на яких виборці мають вибирати між ультраправою Марін Ле Пен і центристом Еммануелем Макроном.

Деякі профспілкові та ліві активісти вирішили обернути святкування Дня національної солідарності проти партії «Національний фронт», відображаючи протести в 2002 році, коли був кандидатом батько Марін Ле Пен, засновник партії Жан-Марі Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-