Берлін засуджує спробу Пхеньяна запустити ракету

Берлін засуджує спробу Пхеньяна запустити ракету

Укрінформ
Північна Корея знову грубо порушила міжнародне право, але конфлікт треба вирішувати дипломатичними методами.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Північна Корея сьогодні вранці, попри чіткі попередження з боку міжнародного співтовариства, в черговий раз зробила спробу запуску балістичної ракети. І хоча це випробування не вдалося, тут у наявності чітке порушення міжнародного права», - йдеться в заяві МЗС.

Агресивний конфронтаційний курс Північної Кореї, а також порушення резолюцій Ради Безпеки ООН ставить під загрозу мир і безпеку її сусідів й усього регіону, йдеться в заяві дипломатичного відомства, яке закликало режим у КНДР повернутися до норм міжнародного права.

В МЗС нагадали, що вчорашня зустріч на високому рівні членів Ради Безпеки ООН підтвердила єдність міжнародного співтовариства та їхня рішучість спільного протистояння загрозі ядерній ракетній загрозі з боку Північної Кореї, в тому числі й шляхом вчинення  подальшого тиску, якщо країна, нарешті, не внесе свій внесок в справу деескалації ситуації.

Водночас, відзначили в Міністерстві, очевидно, що цей конфлікт в довгостроковій перспективі може бути вирішений лише дипломатичними, але жодним чином не військовими методами.

Як раніше повідомлялося, цього тижня північнокорейську проблематику в Берліні обговорили глави МЗС ФРН Зігмар Габріель і КНР Ван І.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-