Елементи американської ПРО прямують до місць розгортання у Південній Кореї - ЗМІ

Елементи американської ПРО прямують до місць розгортання у Південній Кореї - ЗМІ

Укрінформ
США доставили перші елементи системи ПРО до місця її майбутньої дислокації у Південній Кореї.

Про це із посиланням на місцеві ЗМІ пише Reuters.

«Вантажівки, які перевозили деталі THAAD (комплекс висотної зональної оборони на театрі бойових дій – англ.), заїхали на територію колишніх гольф-курсів, розташованих у провінції Кьонсан», - йдеться у матеріалі.

Reuters нагадує, що перші елементи ПРО США доставили до Південної Кореї ще не початку березня, після пробних запусків балістичних ракет у КНДР, але лише зараз почали їх доставку до місць дислокації.

Нагадаємо: проти розгортання системи THAAD виступають Китай і Росія, які хочуть утримати свій військово-політичний вплив у регіоні. Ситуацію ускладнює також внутрішньополітичне питання в Республіці Корея. Після відставки попереднього президента, на початку травня країна обиратиме нового лідера, від якого залежатиме політична воля щодо подальшої американської військової присутності на території півострова.

За попередніми домовленостями, протиракетний комплекс мав бути введений в експлуатацію в другій половині 2017 року, однак динамічний розвиток ситуації на тлі провокацій Пхеньяна вказує на необхідність прискорити дії, спрямовані на зміцнення протиракетної оборони в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-